"We don't see things as they are, we see them as we are" Anais Nin

Μετανάστες σε κλοιό νεοελληνικής βαρβαρότητας

“Ό,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ”

(“…μια παρέα ανώτατων αξιωματικών του καθεστώτος επιλέγουν με μεγάλη φροντίδα τις πόρνες, τους φρουρούς και τους ανθρώπους –ερωτικά αντικείμενα που θα τους συνοδέψουν…”)

Όψιμοι εθνικόφρωνες και οι “αόρατοι” πολιτικοί των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, και ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ σε πλήρη συμπαράταξη και ομοθυμία για εκκαθαρίσεις μεταναστών, για επιχειρήσεις σκούπα και άνοιγμα του γκέτο Ασπροπύργου καθώς και δημιουργία πλοίων-φυλακών.

Η ελληνική πολιτεία αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα των μεταναστών. Με λάθος τρόπο όμως. Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής την οδήγησε στην υιοθεσία της "ατζέντας Καρατζαφέρη". Ο κύριος Μαρκογιαννάκης ως προεξάρχων αφελώς αναρωτιέται και ζητά να μάθει αν υπάρχει άλλη, διαφορετική πολιτική για το ζήτημα αυτό... - © photo by Luca del Pia

“Από την δική μου πείρα η επαρχία ξεπέρασε το αρχικό σοκ και έδειξε μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, καταρχήν επειδή χρειάζονταν αυτά τα εργατικά χέρια και κυρίως επειδή αγαπούσε και έλεγχε τον περίγυρό της.

Έτσι στις πόλεις της βόρειας Ελλάδας που έχω εγώ αναφορά δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, πλην ίσως της Θεσσαλονίκης που η ίδια είναι ένα πρόβλημα από μόνη της.


Η ΑΘΗΝΑ ΛΟΙΠΟΝ:
Οι ίδιοι που κατέβαιναν από τις στρούγκες και τις ραχούλες στην Αθηναική γη της επαγγελίας (την οποία και άλλαξαν κυριολεκτικά τα φώτα)
την εγκατέλειψαν για τα προάστια μόλις τους περίσσεψε ένα φράγκο επειδή λέει έγινε αβίωτη. ΣΟΒΑΡΑ??? Τότε τα Οινόφυτα και η Πτολεμαίδα θα έπρεπε από χρόνια να είχαν μετοικήσει στην κεντρική Αφρική.


Και τι κάνανε τόσα χρόνια για να γίνει βιώσιμη? Περιχαρακώνονταν σε νέες (πολυτελείς) στρούγκες, ένα είδος νομάδων μογγόλων δηλαδή που δεν αγάπησε κανένα τόπο και ψάχνει συνέχεια νέους για να λεηλατήσει.


Τώρα που την παλιά στρούγκα την κατέλαβαν νέοι μετανάστες την ξαναθυμήθηκαν (κάτι από τα νιάτα τους έχουν αφήσει εκεί).

Λυπάμαι που δεν μπορώ να τους λυπηθώ όμως τώρα, άλλωστε ξέρω πολύ καλά ότι το ίδιο εύκολα θα εγκαταλείψουν τις τωρινές στρούγκες για νέες ακόμη” καλύτερες.”

– από σχόλιο αναγνώστη στο άρθρο “Επικίνδυνα παιχνίδια με το Κοράνι και τους μετανάστες: σπέρνουν ανέμους”

«Κυνισμός είναι για εμένα αυτό το όργιο ανεκτικότητας που εκτυλίσσεται στην κοινωνία μας. Δεν ξέρω για την Ελλάδα αλλά στη χώρα μου, π.χ., το να μιλάς με την Ακροδεξιά έχει γίνει μέρος μιας ανεκτικότητας που πρέπει να δεχθούμε. Αυτή η ανεκτικότητα είναι αφόρητη». - Γιαν Φαμπρ

Φωτογραφία από την παράσταση του Γιαν Φαμπρ “Το Όργιο της Ανεκτικότητας” (βλέπε εδώ…)

To Γκέτο του Ασπροπύργου: τσιμεντένια κουτιά, μισοχωμένα στο έδαφος, σκεπασμένα από χώμα και αγριόχορτα. Μοναδικό άνοιγμα, η πόρτα που έχει ξηλωθεί. Παράθυρα δεν υπάρχουν. Φως δεν μπαίνει από πουθενά. Σκοτάδι. Ακόμα και οι φυλακές έχουν παράθυρα. Εκτός και αν αυτό που θέλουν να φυλακίσουν εδώ, είναι κάτι που δεν πρέπει να φαίνεται... Ηταν αποθήκες πολεμικού υλικού. Και τώρα κάποιοι σκέφτονται να τις κάνουν αποθήκες ανθρώπων.

"ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ": μια παρέα ανώτατων αξιωματικών του καθεστώτος επιλέγουν με μεγάλη φροντίδα τις πόρνες, τους φρουρούς και τους ανθρώπους –ερωτικά αντικείμενα που θα τους συνοδέψουν σε μια απομακρυσμένη βίλα. Εν συνεχεία ανοίγουν και κλείνουν διαδοχικά ο γύρος της τρέλας, ο γύρος των κοπράνων και ο γύρος της τρέλας, τα ονόματα των οποίων είναι μάλλον ενδεικτικά του περιεχομένου.

Advertisements

2 responses

 1. tortokas

  “Μετανάστες σε κλοιό νεοελληνικής βαρβαρότητας”

  Νά, που κάπου συμφωνείτε τελικά με τον κ.Παπανδρέου…
  (“Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα”)

  June 13, 2009 at 23:54

  • :-)
   Συνεχίζω να μην έχω σημείο επαφής με το υποκείμενο…

   June 14, 2009 at 09:35

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s