"We don't see things as they are, we see them as we are" Anais Nin

Επικίνδυνα παιχνίδια με το Κοράνι και τους μετανάστες: σπέρνουν ανέμους…

“I am a Muslim not a Commodity” – “Είμαι Μουσουλμάνος, δεν είμαι Εμπόρευμα”

Η Ελλάδα σήμερα αρνείται επίμονα να αποδεχθεί την ύπαρξη των μεταναστών. Εθελοτυφλεί. Και φαίνεται να αγνοεί ή να υποτιμά το γεγονός ότι η προστασία των μεταναστών είναι μια προστασία κοινωνική – καθολική.

Η Ελλάδα σήμερα διαμαρτύρεται για τα γκέτο της Αθήνας στρεφόμενη σε λάθος κατεύθυνση: ενάντια στα θύματα (τους μετανάστες) μιας κρατικής πολιτικής που καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη εξ’ αιτίας της απουσίας της.

Η Ελλάδα σήμερα αρνείται επίμονα την ύπαρξη, την λειτουργία και το κτίσιμο μεγάλων λατρευτικών χώρων για τους μουσουλμάνους. Αρνείται προκλητικά και πέρα από κάθε όριο πολιτισμού.

Ενώ επίμονα ζητάμε την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης και την προστασία των ορθοδόξων εκκλησιών από την γείτονα, την ίδια στιγμή αρνούμαστε επίμονα την ύπαρξη, την λειτουργία και την ανέγερση τζαμιών στην Αθήνα. Για πόσο ακόμη; - φωτογραφία: Istanbul, Μπλε Τζαμί

Πολύ ενδιαφέροντα και χαρακτηριστικά τα όσα προκύπτουν απ’ την υπόθεση των επεισοδίων μεταξύ Πακιστανών/Αφγανών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Χθες ήταν κάποιες σημειώσεις και αποσπάσματα από το ίδιο το Κοράνι και όχι αυτό καθεαυτό το ίδιο το Ιερό Βιβλίο. Χθες μπορεί να ήταν η εμπρηστική επίθεση εναντίον θρησκευτικού χώρου μουσουλμάνων. Χθες μπορεί να ήταν, ως επί το πλείστον Αφγανοί και Πακιστανοί.

Αύριο μπορεί να προστεθούν οι Άραβες και οι υπόλοιπες μουσουλμανικές εθνότητες που διαμένουν στην Ελλάδα. Και ίσως προστεθούν και άλλα τμήματα των μεταναστών σε υποστήριξή τους.

"Κάθε πόλεμος είναι διαφορετικός, κάθε πόλεμος είναι ίδιος" - από το φιλμ "Jarhead"

Τα όποια λάθη γίνουν στην διαχείριση του μουσουλμανικού στοιχείου, εκτός του ότι δεν θα μπορούν να ελεγχθούν εύκολα οι αντιδράσεις, θα αναδείξουν ταυτόχρονα και τα χρόνια και  σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες εξ’ αιτίας της απουσίας μιας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν θα αργήσει – φτάνει μόνο να υπάρξει η αφορμή…

Ένας στους δέκα πολίτες, τουλάχιστον, αυτής της χώρας είναι μετανάστης πια. Εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι ζουν σήμερα στην Ελλάδα και τους στερούμε, στην πράξη, το δικαίωμα της ελεύθερης, της απρόσκοπτης θρησκευτικής έκφρασης. Και το γεγονός ότι δεν επιτρέπουμε να ανεγερθούν τζαμιά (ούτε ένα…) δεν είναι μόνο πρόβλημα των μουσουλμάνων. Είναι, και σε μεγαλύτερο βαθμό, των χριστιανών…

"I am a Muslim not a Commodity" - "Είμαι Μουσουλμάνος, δεν είμαι Εμπόρευμα"

Σήμερα είναι αξεπέραστο πρόβλημα να είναι κάποιος μετανάστης στην Ελλάδα.

Είτε έχει χαρτιά είτε όχι, είναι εκ των πραγμάτων εξαναγκασμένος σε έναν λαβύρινθο προβλημάτων.

Είτε έχει χαρτιά είτε όχι, είναι καταδικασμένος σε ταλαιπωρία και σε αδικαιολόγητα έξοδα χρημάτων, χρόνου και αξιοπρέπειας.

Σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν συναντάται τόσο σοβαρό πρόβλημα παράνομων μεταναστών, (βλέπε Ελλάδα-πύλη εισόδου στην Ε.Ε.), αλλά και σε καμιά δεν συναντάται σε τέτοιο βαθμό έλλειψη πολιτικής για τους νόμιμους όσο και για τους παράνομους μετανάστες.

Με ευθύνη της πολιτείας (βλέπε εδώ…).

Ας μην αιφνιδιαστείτε: αν υπάρξει αφορμή, θα εμφανιστεί “ξαφνικά” μπροστά μας ό,τι επιμελώς τόσα χρόνια “αγνοούσαμε”, κρύβαμε και υποτιμούσαμε.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εναντίον των μουσουλμάνων, και γενικότερα των ξένων, στη Ελλάδα, μας προσβάλλει.

Τουλάχιστον εμένα…

worldcity

μπορείτε επίσης να διαβάσετε το κατατοπιστικό κείμενο: “Τα Δεκεμβριανά του Μαίου” από το blog της Afrodite al Salech

Κοράνι, ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κείμενα της Ιστορίας - φωτογραφία: απόσπασμα από το, μεταφρασμένο στα ελληνικά, Κοράνι - έκδοση του Ιδρύματος Ι.Λάτση.

Τα σχισμένα και ποδοπατημένα αποσπάσματα / σημειώσεις από το Κοράνι ίσως γίνουν η αφορμή να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα ενός πολύ μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας: των μουσουλμάνων... Είθε.

Advertisements

22 responses

 1. Καλέ μου φίλε καταλαβαίνω απόλυτα ότι δε σε προσβάλλουν αυτά που έγραψα γιατί απλά σε μια εποχή στην οποία οι φίλοι σου οι μετανάστες προσπαθούν να βρούν μια πατρίδα (σανίδα σωτηρίας) εσύ φτύνεις τη δική σου.
  Αν έχεις τίποτα στοιχεία περί εξαφανισμένων σε συμβουλεύω το γρηγορότερο να τα καταθέσεις στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια ώστε να δικαιωθούν οι φίλοι σου σκοπιανοί.Γιατί τα κρατάς μυστικά;
  Το κεφάλαιο έλληνες της πόλης και μικρασία άστο καλύτερα γιατί μάλλον δεν τόχεις διαβάσει καλά ή στάχουν πει αλλιώς τα φιλαράκια σου.
  Οχι φίλε μου δε θα πάρω την πολυπολιτισμικότητά σου.Εσύ που είσαι δημοκρατικός και προοδευτικός αλλά και πολυπολιτισμικός φαντάζομαι πως στο σπίτι σου θα φιλοξενείς μερικούς δυστυχισμένους μετανάστες ή θα δίνεις μέρος του μισθού σου για την καλυτέρευση της ζωής τους.
  Ξέχασα αυτό είναι υποχρέωση της πολυπολιτισμικής ελλάδας και μάλλον εσύ δε θα ζεις σε κανένα Αγιο παντελεήμονα .
  Τελικά να σου πω κάτι φιλαράκι;(αν επιτρέπεις να σε αποκαλεί φιλαράκι ένα φασιστοειδή σαν και μενα -γιατί έτσι ονομαζόμαστε όσοι μιλάμε περί ελλάδας και πατρίδας από εσάς του πολυπολιτισμικούς).
  Λοιπόν δεν ανησυχώ καθόλου για τη μελλοντική ύπαρξη της πατρίδας μου όσο υπάρχουν έλληνες πατριώτες σαν κι εσένα.

  June 15, 2009 at 18:20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s