"We don't see things as they are, we see them as we are" Anais Nin

Ομιλία Γιώργου Παπανδρέου στο LSE, σε γκρι αποχρώσεις

Δεν είναι πρώτη φορά. Πρόκειται για, ακόμη μια φορά.

Γιώργος Παπανδρέου: κανένας πολιτικός ηγέτης, πλην αυτού, δεν καταφέρεται εναντίον της πατρίδας του όταν είναι στο εξωτερικό. Συν τοις άλλοις δεν σταματά να ζητά ακατάπαυστα εκλογές, σκεπτόμενος μόνο τις φιλοδοξίες του. Ακόμα και αν η ερώτηση ήταν άλλη...

Ο Γιώργος Παπανδρέου για μια ακόμη φορά σε ομιλία του στο εξωτερικό, αυτή τη φορά σε νεανικό, ως επί το πλείστον, ακροατήριο στο London School of Economics, μίλησε για την Ελλάδα δίνοντας την εντύπωση ενός εξόριστου “ηγέτη”, και σύμφωνα με την πάγια τακτική του, επιλεκτικά, την δυσφημεί σε ξένο ακροατήριο, για να κερδίσει πόντους και ψήφους, από το…εξωτερικό.

Μοιάζει σαν να μην έχει συναίσθηση των πραγμάτων, του χρόνου και του τόπου: ζήτησε και στο LSE, και πάλι, εκλογές…

Κανένας πολιτικός αρχηγός, σε κανένα κράτος (του δυτικού κόσμου, τουλάχιστον) δεν έχει το φετίχ αυτό: όπου βρεθεί στο εξωτερικό, να ομιλεί με τόσο δυσφημιστικό τρόπο για την πατρίδα του, προσδοκώντας κομματικά και προσωπικά ωφέλη.

Ανεξήγητο, και σαν επιμονή και σαν τακτική.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από τον τύπο, σχετικά με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο L.S.E.:

Μονήρης, γενικόλογος και πληκτικός: Ας γίνουμε δημιουργοί για τον αυριανό κόσμο. Αυτή είναι σήμερα η δημοκρατική πρόκληση. Για άλλη μια φορά, εκφράσεις χωρίς έμπνευση και σκέψεις χωρίς την πολιτική εντροπία που θα χρειάζονταν η χώρα από έναν ηγέτη.

Μονήρης, γενικόλογος και πληκτικός: "Ας γίνουμε δημιουργοί για τον αυριανό κόσμο. Αυτή είναι σήμερα η δημοκρατική πρόκληση". Για άλλη μια φορά, εκφράσεις χωρίς έμπνευση και σκέψεις χωρίς την πολιτική εντροπία που θα χρειάζονταν η χώρα από έναν ηγέτη.

“Αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι βλέπει την κατάσταση να χειροτερεύει και αντιλαμβάνεται τον θυμό και την οργή των νέων γενεών, οι οποίες πριν από λίγους μήνες κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σημερινό σύστημα.Υπάρχουν, πρόσθεσε, χιλιάδες λόγοι για να είναι σήμερα οι νέοι αγανακτισμένοι.

Μιλώντας για την κυβέρνηση τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία έφερε την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ανέστειλε την πρόοδο σε όλα τα μέτωπα. Νιώθω, πρόσθεσε, λύπη και οργή για τη χώρα μου, η οποία πριν πέντε χρόνια είχε αυτοπεποίθηση και όραμα για το μέλλον της.”

Μνημείο…

υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών

Advertisements

15 responses

 1. Lady Paul Krugman

  LSD στο LSE…

  April 28, 2009 at 02:50

 2. Τι δουλειά έχει ο Γιώργος να μιλάει για ‘good governance’? Σα να μιλάει ο κλέφτης για δικαιοσύνη και προστασία της ιδιωτικής περιουσιας.
  Αλλα δε φταίει αυτός. Αυτός είδε βάθρο και πήγε ο άνθρωπος. Φταίει ο Kevin Featherstone που τον κάλεσε. Because he knows better, ξέρει πολύ καλά τι εστί Γιωργάκης, but he still went for the publicity.

  April 28, 2009 at 10:39

  • Απορώ πως είναι δυνατόν να πληρώνει κάποιος τόσα χρήματα στο LSE και η διοίκηση να καλεί εκείνον που και οι συνπότες του θέλουν να εξορκίσουν…

   Περίεργος κόσμος…Ακόμα και στο LSE

   ΥΣ: οι δηλώσεις του με υβριστικές αναφορές στην Ελλάδα σε ξένο τηλεοπτικό σταθμό, με αφορμή τα γεγονότα του Δεκεμβρίου θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στη μνήμη μου. Το ίδιο, επίσης, και η ψευδεπίγραφη παρουσία του σε ένα “μνημόσυνο” για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στο Περιστέρι (με τα κεριά) όπου δεν δίστασε ΚΑΙ εκεί να ζητήσει …εκλογές. Πάλι…

   April 28, 2009 at 19:39

   • Άντε να βγει ο Γιωργάκης να πάμε κανένα ταξίδι στο εξωτερικό – αυτοεξόριστοι, όπως ο ίδιος… – γιατί έχω εγκλωβιστεί από την δουλειά…

    April 29, 2009 at 14:26

 3. Διάγνωση :
  “Μόνο για έξυπνους!”
  http://1453-2009.pblogs.gr/2009/03/mono-gia-exypnoys.html

  April 28, 2009 at 16:09

 4. διαβάσαμε από τον Ελεύθερο Τύπο:

  Κόντρα για την ομιλία Παπανδρέου
  Τρίτη, 28.04.09

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος κληθείς να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου και να σχολιάσει σχετική τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοίδη, δήλωσε ότι «προφανώς οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται την εξουσία ως λάφυρο». Αυτό, είπε, προδίδει η φρασεολογία τους.
  «Όσα λένε προδίδουν ακριβώς ότι ένα πράγμα τους ενδιαφέρει, η αστείρευτη βουλιμία τους για εξουσία», συνέχισε και ανέφερε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως «έχει κάνει πια επάγγελμα την κατασυκοφάντηση και ελεεινολόγηση της χώρας, της δική του χώρας, στο εξωτερικό».

  Ο κ. Αντώναρος είπε ακόμη πως ο κ. Παπανδρέου είναι σαν να δίνει κάθε φορά εξετάσεις στον εαυτό του, σαν να θέλει να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και να γίνει χειρότερος.

  «Τι να πει κανείς…; Μόνο λύπη μπορεί να εκφράσει, τουλάχιστον εγώ εκφράζω, για τη συμπεριφορά μάλιστα κάποιου που φαίνεται ότι έχει ξεχάσει ότι έχει διατελέσει υπουργός εξωτερικών», τόνισε ο κ. Αντώναρος και έκανε λόγο για αυτοεγκλωβισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη σκανδαλολογία και σε υποθέσεις που αυθαίρετα το ΠΑΣΟΚ έχει βαφτίσει σκάνδαλα και τον τυφλώνει.

  «Δεν τον αφήνει να δει ούτε την πραγματικότητα, ούτε τις έγνοιες των πολιτών, ούτε πολύ περισσότερο το δρόμο, τον τρόπο, για ουσιαστικές πολιτικές που θα βοηθήσουν τη χώρα να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης», τόνισε ο κ. Αντώναρος.

  Επιπρόσθετα είπε πως ο κ. Παπανδρέου αντί για σχέδιο, ψελλίζει ευχολόγια, καταφεύγει σε ξεπερασμένα προ πολλού ιδεολογήματα και κάνει κάποιες ψευτοακαδημαϊκές ακροβασίες.

  «Το κόμμα που έκανε μήνες να διαπιστώσει την ύπαρξη κρίσης, τώρα τραυλίζει», συμπλήρωσε και είπε πως η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι μηδενική.

  Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο London School of Economics, τόνισε ότι ο κ. Αντώναρος «έχει περάσει προ πολλού τα όρια της κριτικής απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

  Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο κ. Αντώναρος «έχει περάσει και τα όρια της κοινής λογικής, αφού λέει ότι ο κ. Παπανδρέου κάνει αναφορά σε υποθέσεις που ο ίδιος και το κόμμα του έχουν βαφτίσει αυθαίρετα σκάνδαλα».

  «Το Βατοπαίδι, τα δομημένα ομόλογα, οι μίζες στις άγονες γραμμές είναι κατασκεύασμα του ΠΑΣΟΚ, (ενώ) όλα είναι καμωμένα καλώς από την κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες γελάνε, ακούγοντας μια παρόμοια κριτική στην αντιπολίτευση».

  ΑΠΕ – ΜΠΕ

  April 29, 2009 at 17:02

 5. Michael+

  Αυτός ο άνθρωπος είναι τουλάχιστον επικίνδυνος για την χώρα.Αν κάνει αυτά ως αντιπολίτευση τί θα κάνει ως κυβέρνηση…τον είδαμε βέβαια και σε αυτό…θα τα αφήσει όλα να ρέουν ως συνήθως αρκεί να μην τον ενοχλούν…έτσι…έτσι…υπεύθυνος πολιτικός!!χαχαχα(γελάω για να μην κλαίω)

  May 2, 2009 at 11:20

  • Συμμέτοχος στην πολιτική απραξία δεν νομίζω ότι είναι μόνο ο κος Παπανδρέου. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πολιτικού φάσματος υπάρχει θέμα. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Όμως στην Ελλάδα ιδιαίτερα παρακολουθούμε μια νομή εξουσίας που αδιαφορεί παντελώς για την καθημερινότητα, την πραγματική οικονομία. Σαν να μας αγνοούν πλήρως. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν παράγεται πολιτική, έτσι η αποδιάρθρωση είναι πλήρης. Σκεφτείτε ότι ομοίως βλέπουμε να συμβαίνει και σε χώρες με πολύ μεγαλύτερη παράδοση στις δημοκρατικές διαδικασίες και σε πρωτογενή πολιτικό λόγο, όπως στη Γαλλία, ή στην Ιταλία, για παράδειγμα…

   May 2, 2009 at 16:19

   • Michael+

    Δυστυχώς οι Έλληνες είναι σαν τα 15χρονα που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα αλλά δεν ξέρουν τίποτα,κάνουν το αντίθετο από αυτό που πρέπει επειδή απλά δεν τους αρέσει να “πρέπει” και υποστηρίζουν τις πιο χαζές απόψεις και θεωρίες μόνο και μόνο για να τραβήξουν τα βλέμματα και την προσοχή.
    Ο υπεύθυνος πολιτικός για εμένα δεν είναι αυτό που τους κακομαθαίνει και τους γλύφει αλλά αυτός που τους τραβάει και κανα ξύλο για να βάλουν μυαλό.Τέτοιοι πολιτικοί υπάρχουν πιστεύω μόνο στο εξωτερικό(έχω εντοπίσει και στην Ελλάδα έναν αλλά περιμένω να δω αν θα υποκύψει στο εκλογικό όφελος-και η αλήθεια είναι ότι τελευταία με απογοητεύει λίγο)

    May 2, 2009 at 20:12

    • Εγώ πάντως δεν πιστεύω στην πολιτική ηγεμονία, πιστεύω στην πολιτική συνεργασία…

     May 2, 2009 at 20:20

     • Michael+

      Η πολιτική συνεργασία πρέπει να υπάρχει είναι δεδομένο.Εαν πάρουμε όλη την κοινωνικοπολιτική θεωρητική αρχίζοντας από το “κοινωνικό συμβόλαιο”,αλλά φίλε μου ξεχνάς τί έκαναν οι Έλληνες τον Κολοκοτρώνη,ποιά ήταν η θέση τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ τότε,να σου θυμίσω μήπως ότι εκλέγαν πολιτικούς που έλεγαν σε αυτούς “Πόσα σας δίνει το …. κόμμα? Ε λοιπόν εγώ θα σας δώσω 2% περισσότερο αύξηση!!!”,ή που διαμαρτύρονται οι βενζινοπώλεις επειδή τους βάζουν μηχανάκια στα μηχανήματα και δεν ντρέπονται, ή που έπαιρναν οι Έλληνες οι έξυπνοι 100% αυξήσεις κάποτε και τώρα θα πληρώνουνε μέχρι και τα δισέγκονα μας (και βάλε)…Κοινωνική συνεργασία θα επιτευχθεί όταν οι Έλληνες αποκτήσουν κουλτούρα και φυσικά διώξουν από την χώρα τους πουλημένους δημοσιογράφους που την εκμεταλλεύονται και την κοιμίζουν.Ακόμα και εκπομπές με ποιότητα είναι περισσότερο πιθανό να καούνε από ότι τα σκουπίδια της Πάνιας…

      May 4, 2009 at 11:17

      • Michael+

       Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς..

       May 4, 2009 at 11:19

 6. Φίλιππος

  “Ο Γιωργάκης είναι σαν το ponstan…”
  http://1453-2009.pblogs.gr/2009/05/o-giwrgakhs-einai-san-to-ponstan.html

  Καλημέρα!

  May 3, 2009 at 10:37

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s