"We don't see things as they are, we see them as we are" Anais Nin

ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ – VETEM GREK

ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ - VETEM GREK

ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ - VETEM GREK

“Η αστική κοινωνία αυτοθαυμάζεται. Ο Δολοφόνος, ο Πούστης, ο Κλέφτης, η
Πουτάνα, σπάνε τον καθρέφτη.”

Ηλίας Πετρόπουλος – Εγχειρίδιον του Καλού Κλέφτη.

Διαβάζω στον Κουκουλέ ότι στο Βυζάντιο λέγανε Χαλδαίους τους μάγους και μια γριά Πολίτισσα μου είχε πει ότι στην Πόλη οι πορτιέρηδες λέγονταν Χαρβάτες (εκ του Hrvatski) επειδή ήσαν κροατικής καταγωγής. Και σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει ένα επάγγελμα για κάθε μετανάστη: στα φανάρια οι μικροπωλητές είναι κυρίως πακιστανοί, τα σιντί μαϊμούδες τα σπρώχνουν στις καφετέριες οι μαύροι, στις οικοδομές συνήθως βρίσκεις Αλβανούς (παλιότερα Πολωνούς) και οι Ρωσίδες, Ουκρανές και γενικότερα ανατολικοευρωπαίες συντρόφισες γίνονται πουτάνες.

Πόλη και επαρχία έχουνε γεμίσει από σκλάβες σωματεμπόρων που τους προστατεύει ένα δίκτυο συνενοχής και εξαγοράς. Στα περισσότερα χωριά βρίσκεις κωλόμπαρα, ευτελείς κατασκευές – συνήθως λυόμενα – με παράταιρα εξωτικά ονόματα όπου συναντά ο πορνοπελάτης το εμπόρευμα και το καταναλώνει. Στις πόλεις οι τρόποι επαφής είναι ποικίλοι: ινστιτούτα μασάζ με αρνητικό ισολογισμό που έγιναν επικερδείς επιχειρήσεις χάρη στα πορνοέσοδα, πεζοδρόμιο, οίκοι ανοχής, κωλόμπαρα, βίζιτες. Γύρω στις ογδόντα χιλιάδες είναι τα θύματα (αλλοδαπές στο σύνολο) της αναγκαστικής πορνείας την δεκαετία 1990 – 2000.

Η παλιά ελληνίδα εκδιδομένη και ο αγαπητικός – νταβατζής υποχώρησαν μπροστά στα κοπάδια που έφεραν οι σωματέμποροι, γυναίκες που με ξύλο, βιασμούς και απειλές εκπορνεύτηκαν και απειλήθηκαν αποτελεσματικά ώστε να δουλεύουν στα όρια της αντοχής τους και να δέχονται ελάχιστο μέρος από τα πορνικά έσοδα. Μερικές γλίτωσαν με το να αυτοτραυματιστούν και έπειτα να καταγγείλουν την εκμετάλλευσή τους, χωρίς αυτό να εξασφαλίζει ότι θα τιμωρηθεί κανείς. Το ευρύ δίκτυο συνενοχής, η διαφθορά, η νωθρή δικαιοσύνη αφήνουν πολλούς ατιμώρητους κι όταν μια καταγγελία φτάνει στo δικαστήριο η κατάθεση μιας αλλοδαπής είναι κάτι το πολύ υποκειμενικό.

Είχα μια ρωσίδα συμφοιτήτρια κι όταν το ανέφερα κάποτε προκάλεσα πονηρά γελάκια και σχόλια. Η προκατάληψη έχει γίνει δεύτερο πετσί της σκέψης μας, αντανακλαστικό που φαίνεται ακόμα και όταν αβίαστα λέμε «ξέρω έναν Αλβανό αλλά είναι καλό παιδί».

Σε μερικούς καράβλαχους η αγοραστική τους δύναμη επί των αλλοδαπών αιδοίων προκαλεί κι άλλη ηδονή, την απόδειξη της ανωτερότητος του καπιταλισμού, την ευκαιρία να ασελγήσουν επί του πτώματος του πάλαι ποτέ υπαρκτού σοσιαλισμού λες και ξέχασαν τότε που ελληνίδες πόρνες πηδιόντουσαν όρθιες στα Σϊδερα στον Πειραιά ή όταν σκάγανε στο λιμάνι στην Τρούμπα εκατοντάδες – πρωτευουσιάνες και επαρχιώτισες – για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους ικανοποιώντας τις ανάγκες του αμερικάνικου στόλου κι ακόμα πιο παλιά, ξεχάσανε που μετά το 1922 και την προσφυγιά οι σωματέμποροι έκαναν χρυσές δουλειές με τις προσφυγοπούλες που τάχαμου τους υπόσχονταν δουλειά και έξοδο από την εξαθλίωση ενώ στην πραγματικότητα τις πούλαγαν στους οίκους ανοχής της Μασσαλίας, της Αλεξάνδρειας, του Πορτ Σάιντ και της Βηρυττού.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον ΠΡΟΜΗΘΕΑ….

Advertisements

One response

  1. Pingback: ΜΟΝΟ ΈΛΛΗΝΕΣ - VETEM GREK « La Ivolution - die another day

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s